Novartis Institute for Biomedical Research

Location: Cambridge, Massachusetts
Owner: Novartis
Client: Skanska USA
Architect: Cannon Design
Engineer: Cannon Design

Project Summary

A seven story, electric fit out of a high end bio-medical lab and research facility building. State Electric was responsible for a 235,000 square foot space located in building #613. This project completed in the fall of 2015.

Challenge

The project was awarded based on 50% design development drawings. The 100% design plans were not expected for another 5 months. State Electric was tasked with assisting in furthering the design quickly and cost effectively.

Response

Coordination started on a co-location basis and the State team immediately began project costing the design and owner driven changes to expedite the work. By working diligently, researching extensively and thinking creatively State was able to contribute to the design process in a manner that saved the client time and money.

State Electric: Your Experienced Partner for Electrical Construction Solutions